Op zoek naar hoe excel gebruiken?

 
hoe excel gebruiken
 
EXCEL-HULP Handig met Excel Handleiding Excel.
Het antwoord op veel vragen is terug te vinden in de HELP functie van EXCEL. Zo heb ik ook het meeste van EXCEL geleerd! Ik wist dan niet precies hoe het moet maar had wel ongeveer een idee hoe het zou kunnen. Dan ging ik zoeken en experimenteren. Vrijwel altijd kom ik er dan wel uit. Deze methode kan ik u ook zeer aanraden door te doen leert men het meest! Kunt u er zelf niet uitkomen of hebt u geen idee hoe u iets moet aanpakken. Wij helpen u graag op weg of maken een complete oplossing voor u. Schroomt u niet om contact te zoeken we helpen u graag op weg!
Artikel Rekenen met Excel 2013 SeniorWeb.
Veel mensen gebruiken Excel om databases overzichten en schema's te maken. De belangrijkste toepassing van het programma is echter rekenen. Excel is daarom een goed hulpmiddel voor bijvoorbeeld het bijhouden van uw administratie. Wat kan ik met Excel? Excel 2013 is in de kern een rekenprogramma. Het programma kan uw rekenmachine vervangen en u helpen bij uw administratie. Voor u begint te rekenen in Excel is het verstandig u eerst te verdiepen in de basis van het programma. Dat kan via andere SeniorWeb-artikelen zoals het artikel Excel de basis.
Artikel Wat is Excel? SeniorWeb.
Ook kunt u bladen toevoegen als u er niet genoeg hebt. In elke cel kunt u gegevens typen woorden of getallen. De getallen kunt u gebruiken in berekeningen. De berekeningen doet Excel aan de hand van formules. Die zijn heel gemakkelijk te gebruiken en u kunt zelf aangeven welke getallen bij de berekening worden gebruikt. Om het geheel wat op te fleuren kunt u cellen samenvoegen ze een kleurtje geven en ze voorzien van randen zodat een tabel bijvoorbeeld meer als een losstaand geheel eruit gaat zien in plaats van een reeks getallen en woorden. Wat hebt u nodig? Als u Excel wilt gebruiken dan hebt u dit programma nodig. Het maakt deel uit van het kantoorpakket Office van Microsoft.
Een Excel-sjabloon maken en gebruiken Excel.
Van toepassing op Excel 2007 Meer. Belangrijk Dit artikel is automatisch vertaald bekijk de disclaimer. De Engelse versie van dit artikel vindt u hier voor referentiedoeleinden. Ga in Excel 2010 is om te maken met sjablonen nog gemakkelijker nieuwe gebruikersinterface toegevoegd. Om tijd te besparen of wilt promoveren standaardisatie kunt u een werkmap opslaan als een sjabloon die u gebruiken kunt om andere werkmappen te maken. Een sjabloonbestand xltx kan gegevens en opmaak omvatten in Microsoft Office Excel 2007 en een sjabloonbestand met ingeschakelde macro's xltm kan ook macro's bevatten.
Cursus Excel Basiskennis werken met formules YouTube.
This video is unavailable. The next video is starting stop. Cursus Excel Basiskennis werken met formules. Unsubscribe from Erik Dijselijnck? Subscribe Subscribed Unsubscribe 741 741. Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Need to report the video? Sign in to report inappropriate content. Sign in to make your opinion count. Don't like this video? Sign in to make your opinion count.
Excel 2010 Basiscursus 0301 De basis van het werken met formules. YouTube.
Rating is available when the video has been rented. This feature is not available right now. Please try again later. Published on Jun 15 2012. Excel is zonder meer een geweldig rekenprogramma.maar hoe werkt het ingeven van formules eigenlijk? In deze ingesproken gratis film laten we zien hoe je in Excel zelf een formule maakt en waar je op moet letten! We laten in deze film zien hoe je meerdere cellen kunt optellen en hier vervolgens weer een cel van aftrekt. Ook demonstreren we hoe je een relatieve formule kunt kopiëren zodat je niet telkens alles opnieuw hoeft in te geven. Ook laten we zien wat er gebeurt als je de inhoud van een van de cellen aanpast.
Zo werkt Excel.
Om dit te kunnen doen heb je op zn minst koersinformatie nodig. Deze is op internet volop te vinden. Echter hoe krijg je deze gegevens makkelijk in Excel? Knippen en plakken lukt meestal wel echter met een webquery kun je dit automatiseren. Als voorbeeld gaan we kijken naar de slotkoersen van het fonds KPN van het afgelopen jaar. Deze informatie kun je o.a. vinden op de website van Behr. Hier vind je een pagina met de kale koersen. Deze pagina gaan we met een webquery overhalen naar Excel. Hiervoor gaan we in Excel naar het tabblad Gegevens en kiezen we voor de optie Van web.
Cursus leren werken met Excel basisbeginselen.
De eerste stappen in de wereld van Excel blijven echter lastig. Voordat de ingewikkeldere zaken formules functies etc. aan de orde komen is het goed om te weten hoe een rekenblad van Excel precies is opgebouwd. Basisbegrippen werkblad cel rij kolom waarde. Een Excel-rekenblad is opgebouwd uit n of meerdere werkbladen zie de tabs links onderin het venster. Een werkblad bevat een raster van cellen. De naam van een cel wordt bepaald door de letter van de kolom A B Z AA AB etc. en het cijfer van de rij 1 2 3 etc. De eerste cel linksboven in het werkblad is dus cel A1. Een cel kan een waarde tekst getal percentage valuta datum tijd e.d.
Hoe gebruik ik Excel.
Hoe gebruik ik Excel. Breng je stem uit. Excel is een veelgebruikt spreadsheetprogramma. Het wordt geleverd in Microsoft Office en is daarmee één van de meest gebruikte spreadsheetprogrammas ter wereld. Dat is niet verwonderlijk want het programma is heel handig.

Contacteer ons