Meer resultaten voor draaitabel excel

 
draaitabel excel
 
gratis cursus Excel Draaitabellen.
kies in het menu Data de optie Draaitabel Pivot table. in stap 1 van 4 van de draaitabellen wordt er gevraagd van welke gegevens je een draaitabel wil maken kies Microsoft Excel lijst of Database Microsoft Excel list or database. in stap 2 van 4 wordt het bereik automatisch aangeduid. in stap 3 van 4 wordt de lay-outindeling van de draaitabel bepaalt door de veldknopppen die aan de rechterkant v.h. dialoogvenster staan naar gewenste plaats te slepen. sleep de knop Product en de knop Jaar van de rechterzijde naar het gebied RIJ dit betekent dat elk produkt en elk jaar in de draaitabel een apparte rij krijgen.
Zo werkt Excel Blog Archive Draaitabellen een inleiding.
We kunnen hier heel snel een draaitabel van maken door op een willekeurige cel in de tabel te gaan staan bijvoorbeeld D5 en in het menu te kiezen voor Data Draaitabel en draaigrafiekrapport. Excel laat nu het volgende scherm zien. Kies de optie Een Microsoft Office Excel-lijst of database en Draaitabel. Klik vervolgens op Voltooien. De tussenliggende schermen zijn soms handig maar voor een eenvoudige draaitabel heb je deze niet nodig. Excel voegt nu een werkblad toe aan je werkmap met daarop een lege draaitabel. Het ziet er zo uit. De draaitabel bestaat uit vier gebieden. Paginavelden hier kunnen we filters neerzetten. Gegevensitems hier zetten we de getallen waarover we willen rapporteren.
Draaitabellen in Excel 2013 YouTube.
This video is unavailable. The next video is starting stop. Draaitabellen in Excel 2013. Subscribe Subscribed Unsubscribe 402 402. Want to watch this again later? Sign in to add this video to a playlist. Need to report the video? Sign in to report inappropriate content. Sign in to make your opinion count. Don't like this video? Sign in to make your opinion count.
Draaitabellen maken in Excel wikiHow.
Je kunt berekeningen uitvoeren zonder formules in te voeren of cellen te kopiƫren. Je hebt een spreadsheet met meerdere ingevulde cellen nodig om een draaitabel aan te kunnen maken. Je kunt ook een draaitabel aanmaken in Excel met een externe bron zoals Acces. Je kunt de draaitabel invoegen in een nieuw Excel-spreadsheet. Zorg dat je gegevens voldoen aan de criteria om een draaitabel aan te kunnen maken. Een draaitabel is niet altijd de beste oplossing. Om voordeel te halen uit de eigenschappen van een draaitabel moet je spreadsheet voldoen aan een aantal basisvoorwaarden 1. De spreadsheet moet minstens een kolom bevatten met gelijke waarden.
Perrit hosted online software Kenniscentrum Excel Velden groeperen in een draaitabel.
Perrit.nl Sherwood Rangers 29 Hengelo. Perrit.nl telefoon 31 74 750 12 20. Kenniscentrum Excel Velden groeperen in een draaitabel.
Excel Knop gegevens vernieuwen draaitabel op werkblad Client Software Algemeen GoT.
Excel Knop gegevens vernieuwen draaitabel op werkblad. Excel Knop gegevens vernieuwen draaitabel op werkblad. 912 views sinds 30-01-2008. woensdag 10 september 2003 1139. Heb een draaitabel gemaakt in Excel en wil nu graag op het werkblad zelf een knopje waarmee je de gegevens kan vernieuwen in de draaitabel. In plaats van op rechtermuisknop te moeten drukken als je op de draaitabel staat en dan te kiezen voor gegevens vernieuwen.
Een draaitabel maken om werkbladgegevens te analyseren Office-ondersteuning.
Selecteer de draaitabel die u het beste vindt en druk op OK. In Excel wordt op een nieuw blad een draaitabel gemaakt. Ook wordt de lijst Draaitabelvelden weergegeven. Klik op een cel in het brongegevens of tabelbereik. Ga naar Invoegen Tabellen Draaitabel. Als u Excel voor Mac 2011 en eerdere versies gebruikt is de knop draaitabel op het tabblad gegevens in de groep analyse. In het dialoogvenster Draaitabel maken dat in Excel wordt weergegeven is de naam van uw bereik of tabel geselecteerd. In dit geval gebruiken we de tabel tbl_HouseholdExpenses.
Dynamisch data ophalen uit een draaitabel.
Dynamisch data ophalen uit een draaitabel. In deze blog geef ik een beschrijving van hoe we in Excel uit een draaitabel dynamisch gegevens kunnen ophalen. We gaan hiervoor gebruik maken van de functie DRAAITABEL.OPHALEN in combinatie met het gebruik van namen in Excel. Benieuwd hoe dat moet? Bekijk ook onze GRATIS tutorial Excel tabellen grafieken en draaitabellen! Allereerst hebben we een databron nodig of te wel een lijst met gegevens. Eerste tip maak van de draaitabel bron eerst een Tabel en gebruik dan de Tabel als bron voor de draaitabel. Omdat een Tabel in Excel een dynamisch bereik heeft.
Microsoft Excel/Draaitabel Wikibooks.
Kolommen rijen en cellen. Een draaitabel in het engels pivot table is een handige manier om lijsten met dynamische data in Microsoft Excel te organiseren. Het wordt gebruikt om data te groeperen en te bewerken. De optie draaitabel zit onder het pulldownmenu Data. Er wordt gevraagd om de source van de data aan te geven meestal een deel van een Excel sheet. Dan de range waar de data zich bevindt Sheet1A1D6 en dan waar de draaitabel moet worden neergezet. Dit kan op een nieuwe sheet zijn of naast de data op de bestaande sheet.
Werken met draaitabellen in Excel 2010.
Trainen met Excel draaitabellen. In Excel kunt u eenvoudig tabellen reorganiseren door middel van draaitabellen. In dit artikel laat Westhaghe Training Advies de werking van een draaitabel zien in Excel 2010. Onderwerpen die wij gaan bespreken in dit artikel zijnL het maken het herberekenen en het wijzigen van draaitabellen. Het maken van een draaitabel. Een draaitabel reorganiseert gegevens uit een tabel zodat u snel gegevens kunt analyseren. De draaitabel groepeert gegevens en kan allerlei berekeningen maken. Hieronder ziet u een voorbeeld van een draaitabel waarin u direct de omzet en de verkochte aantallen per regio kunt zien. Het is niet nodig om de gegevens vooraf te sorteren. Een draaitabel kan allerlei vormen hebben afhankelijk van het gewenste overzicht.
Excel cursus draaitabellen.
We beperken ons tot een klein onderdeel van de draaitabellen. Wilt u alle functionaliteiten van de draaitabellen ontdekken dan kunt u zich opgeven voor de Excel cursus draaitabellen. In de Excel sheet fig. 1 is de omzet van een supermarkt met verschillende vestigingen weergegeven. Iedere vestiging beschikt over vier kassas. Voorbeeldvragen welke artikelen hebben de beste omzet gegenereerd hoe scoren de vestigingen t.o.v. elkaar welke artikelgroep heeft de hoogste omzet behaald enz. Om de omzetgegevens te kunnen analyseren moeten de gegevens worden samengevat in een tabel. U kunt in Excel per vraag een antwoord formulieren en dat is tijdrovend en foutgevoelig. Zodra de vraag wijzigt dan moet u van vooraf aan beginnen.
Excel-tip draaitabel maken De Zaak.
Aan de hand van een voorbeeld laten we zien hoe je een draaitabel kunt maken in Excel. We willen graag de omzet zien van een regio onderverdeeld naar klanten. Deze tip is van toepassing op. Selecteer de tab Excel voorbeeld. Selecteer een cel in het gebied met gegevens bijvoorbeeld cel B3. Kies voor tab Invoegen. Ga naar groep Tabellen. Als de gegevens netjes bij elkaar staan stelt Excel al het tabel/bereik voor van de gegevens uit ons voorbeeld. Kies vervolgens voor Nieuw werkblad.

Contacteer ons